torstai 1. heinäkuuta 2021

Päivä 3: Aspö-Brännskär

Tänäänkin lähdettiin liikkeelle yhdeksän tietämissä. Satamassa oli tuohon aikaan suorastaan helteistä, mutta merellä puhalsi reipas tuuli ja aurinko oli ohuen pilviverhon takana. Lisäsimme vaatetta ja annoimme tuulen kuljettaa. Matkan teko laitamyötäisessä oli melko rauhallista, oli aikaa selata ja päivittää somea, lukea ja kirjoittaa.

Brännskäriin saavuimme puoli kahden maissa, kun matkaa oli tehty 15 NM. Saimme suojaisan paikan laiturin  kupeesta, ja vene saatiin sijoilleen ilman suurempaa vääntöä (veneen tai toistemme kanssa). Taas kiirehdin ensimmäisenä varaamaan saunaa. Norra bastu oli vapaana enää klo 15-16, mikä sitten määrittikin päivän ohjelman. Rynnistin saman tien luontopolulle, jotta ehdin liikkua ennen saunaa. Sauna oli ihana (eli ei mikään ihme, että sinne ei meinaa saada vuoroa): omassa rauhassa ja omassa rannassa kaukana sataman kuhinasta. Brännskärissä nimittäin pöhisee entistä kiivaammin: metsän keskelle on noussut pieni mökkikylä sitten viime käynnin ja kahvila on täynnä lounastajia ja päiväkahvittelijoita. Saaressa on myös porukkaa, joka ei tunne sääntöjä eikä paikkoja. Saunavuoromme aikana saunarantaan tuli uimareita, jotka eivät ymmärtäneet hienovaraista vihjettä, eli sitä, että kekkaloin alasti saunan terassilla, vaan heille piti erikseen mainita, että tämä on saunan laituri.

Saunan jälkeen söimme kannella uusia perunoita ja pestokanaa, viiniäkin joimme. Ilta oli rauhallinen: lukemista, herkuttelua, kannella istumista ja saapuvien veneiden katselua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti